Pizza Low Carb
Składniki na ciasto:
jajko – 2 sztuki szczypta soli oliwa z oliwek – 4 łyżki śmietana 36% – 100ml babka jajowata – 2 łyżki
Przepis:
Nastaw piekarnik na 200 stopni. Rozbij jaja do miski i ubij je z solą, oliwą i śmietaną. Dodaj babkę jajowatą i pozostaw na kilka minut aby ciasto napęczniało (w razie potrzeby możesz je rozcieńczyć wodą). Rozgnieć ciasto na blasze obłożonej papierem do pieczenia. Rozsmaruj na wierzchu sos pomidorowy. Dodaj salami, pieczarki, pokrojone oliwki oraz tartą mozzarellę, przypraw bazylią i oregano. Piecz w piecu przez ok. 15 min. Wyjmij pizzę z piekarnika i dodaj rukolę oraz pokrojone pomidorki.
Pizza Low Carb
Wartości odżywcze całej pizzy:
1 678 kcal Białko: 82,7 g Tłuszcze: 140,4 g Węglowodany: 19,6 g