Keto Bułka

Składniki:

  • mascarpone – 350g
  • ser mozzarella tarty – 100g
  • proszek do pieczenia – 8g
  • babka jajowata – 50g
  • jajka – 6 sztuk
  • sól – 1 łyżeczka

Przepis:

  1. Ustaw piekarnik na 180 stopni.
  2. Wbij do miski 6 jajek, dodaj łyżeczkę soli, potrzyj na małych oczkach 100g mozzarelli, dodaj 350g mascarpone, 50g babki jajowatej oraz 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia.
  3. Pozostaw ciasto ok.10min, by się związało.
  4. Uformuj z ciasta bułeczki w kształcie kulki po 100g każda. Z całości wyjdzie 8 sztuk.
  5. Poukładaj na blaszce i piecz w 180stopniach przez 25-30minut.
Keto Bułka

Wartości odżywcze 1 szt:

  • 257 kcal
  • Białko: 8,9g
  • Tłuszcze: 23g
  • Węglowodany: 3g