Malinowa Chmurka Składniki: śmietanka 30% – 400mlśmietanka 36% – 200mlerytrytol – 50gżelatyna – 2 łyżki + 6 łyżek wrzącej wodymaliny – ok.150ggalaretka (najlepiej bez cukru, wtedy dodać 30g erytrytolu) Przepis: Ubić śmietankę.Dodać erytrytol i powoli wlewać rozpuszczoną żelatynę, mieszając masę mikserem na małych obrotach.Wlać masę do wysmarowanej tłuszczem (np.masłem lub olejem kokosowym) blaszki 24cm. Przyozdobić malinami.Włożyć do lodówki na min. 1 godzinę.Przygotować galaretkę i ostudzić.Lekko stężałą galaretkę wlewamy na ciasto i ponownie wstawiamy do lodówki. Malinowa Chmurka Malinowa Chmurka – porcja Wartości odżywcze w 100g: 229 kcalBiałko: 3,5gTłuszcze: 22gWęglowodany: 6,7g Tagi:ciastogalaretkaowoceśmietanka