Podgrzej na małym ogniu 400ml mleczka kokosowego razem z wiórkami kokosowymi (140g) i odstaw do ostudzenia.
Rozpuść 15g łyżki żelatyny w 2 łyżkach zimnej wody, odczekaj chwilkę aż żelatyna napęcznieje i dodaj 1-2 łyżki gorącej wody; odstaw do ostudzenia.
Ubij mikserem na niskich obrotach 500g mascarpone razem z 30g erytrytolu oraz dodawaj powolutku ostudzoną żelatynę.
Dodaj do tego ostudzone mleczko z wiórkami.
Wylej masę na tortownicę posmarowaną olejem kokosowym.
Włóż ciasto do lodówki na min. 2 godziny.
W tym czasie zrób polewę czekoladową: – wlej do garnuszka 70g śmietanki 30% – dodaj 50g połamanej czekolady – podgrzewaj na małym ogniu do rozpuszczenia.
Po wystudzeniu polej polewą gotowe ciasto na wierzchu i posyp 10g kokosu.
Ta strona używa ciasteczek (cookies) w celu zapewnienia właściwego działania. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza że się na to zgadzasz.AkceptujęPokaż politykę prywatności