Torcik love
Składniki ciasta:
mąka migdałowa – 160g mąka kokosowa – 20g babka jajowata – 40g kakao – 40g czekolada gorzka – 100g masło – 200g jaja – 6 szt maliny – 100g erytrytol – 100g proszek do pieczenia – 1 łyżeczka soda – 1/2 łyżeczki ocet jabłkowy – 1 łyżeczka
Składniki masy:
śmietanka 36% – 200g mascarpone – 200g
Przepis:
Suche składniki wymieszać, dodać jajka, masło (miękkie), ocet jabłkowy. Masę wyłożyć na blaszkę i piec w 180 stopniach przez ok 35 min Ubić śmietankę, pod koniec ubijania dodać serek mascarpone oraz erytrytol (opcjonalnie do smaku) Upieczone ciasto przekroić wzdłuż na 3 blaty, które smarujemy przygotowanym kremem i składamy w tort Całość dekorujemy malinami (lub innymi owocami jagodowymi) a boki posypujemy rozdrobnionymi orzechami włoskimi
Keto tort
Keto tort
Keto tort – porcja
Wartości odżywcze 1 porcji 89g (1/16 torciku):
327 kcal Białko: 6,7g Tłuszcze: 29,9g Węglowodany: 11,8g
Wartości odżywcze w 100g:
369 kcal Białko: 7,6g Tłuszcze: 33,8g Węglowodany: 13,4g