Włoski mięsny bochenek

Składniki:

  • mięso mielone z indyka – 500g
  • mozzarella mini w kulkach – 1 paczka (125g)
  • śmietana 12% – 1/2 szklanki
  • jajko – 1 szt
  • zioła prowansalskie – 1 łyżeczka
  • zielone pesto – 1 łyżka
  • czarne oliwki – 10 szt
  • rukola – 50g
  • pomidorki koktajlowe – 70g
  • czosnek – 1 ząbek
  • sól – 1/2 łyżeczki
  • szczypta pieprzu

Przepis:

  1. Nastaw piekarnik na 175 stopni.
  2. Do mięsa mielonego dodaj drobno posiekany czosnek, jajko, śmietanę, zioła, sól i pieprz.
  3. Wymieszaj wszystko z mięsem.
  4. Mozzarellę w kulkach wymieszaj z pesto i dodaj do masy z mięsem.
  5. Posmaruj żaroodporną formę oliwą i wyłóż na nią wyrobioną masę.
  6. Pokrojone oliwki wciśnij w masę.
  7. Włóż naczynie do piekarnika na ok. 25 minut
  8. Serwuj mięsny bochenek z rukolą i pomidorkami

Włoski mięsny bochenek

Wartości odżywcze w 100g:

  • 0kcal
  • Białko: 0g
  • Tłuszcze: 0g
  • Węglowodany: 0g
Tagi: